Buitenschoolse opvang in Hoogwoud

De BSO waar je kind met een glimlach naartoe gaat

Buitenschoolse opvang in Hoogwoud

De buitenschoolse opvang moet een plek zijn waar jouw kind met een grote glimlach naartoe gaat. Vanwege de leuke activiteiten, het gezellige contact met andere kinderen en omdat hij of zij zichzelf kan zijn. Dat is waarom wij het als buitenschoolse opvang in Hoogwoud anders doen dan anders. Bij ons hoeven kinderen zich niet aan strakke dagprogramma’s te houden. JimpyPlay draait volledig om sporten, spelen, bewegen en vooral… plezier maken. We willen dat elk kind de wereld kan ontdekken op een manier die past. Spelend, bewegend en met een blij gezicht.

Bewegend leren en de wereld ontdekken

Als BSO in Hoogwoud doen we het graag net even anders. In de regio zie je veel grote opvangorganisaties, waar de kinderen met gele hesjes naar buiten gaan en vaste programma’s volgen. Uiteraard hebben ook wij regels, maar we geloven niet in strak omlijnde programma’s. Wij geloven in kinderen kind laten zijn. En hen bewegend en spelend de wereld laten ontdekken. We doen dan ook veel met sport, spel, knutselen en muziek.

Bij JimpyPlay geloven we in bewegend leren. De motorische ontwikkeling is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom stimuleren we kinderen hierin door elke dag minimaal 45 minuten met hen te bewegen. We gaan lekker naar buiten en bij minder goed weer kunnen de kinderen in de sporthal volop bewegen. Voetballen, trampoline springen, verstoppertje – het kan allemaal.

Ook voor oudere kinderen zijn er bij ons volop leuke uitdagingen en activiteiten. Zo sluiten we met de oudere kinderen een zelfstandigheidscontract af. Daarmee worden zij voorbereid om min of meer zelfstandig te zijn tegen de tijd dat ze in groep 8 zitten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze BSO in Hoogwoud? We geven jou en je kind graag een rondleiding.

WE KIJKEN NAAR ELK INDIVIDUEEL KIND.
WAT HEEFT HIJ OF ZIJ NODIG? WAAR HEEFT HET KIND
VANDAAG HEBOEFTE AAN? ZO ZORGEN WE ERVOOR DAT
IEDER KIND ZICHZELF KAN EN MAG ZIJN.

Onze BSO in Hoogwoud in het kort

Onze BSO in Hoogwoud is er voor kinderen van alle vijf de scholen in Spanbroek, Hoogwoud en Opmeer. We halen de kinderen altijd bij school op. Dit is waar JimpyPlay voor staat:

 • Elke dag activiteiten voor sport, spel en knutselen
 • Veel oprechte persoonlijke aandacht
 • Unieke locatie in een sporthal
 • Uitgebreide buitenruimte om te spelen en bewegen
 • Dagen ruilen is geen probleem
 • Opvang die echt op het individuele kind is afgestemd

Unieke locatie: BSO in een sporthal

JimpyPlay is gevestigd op een unieke locatie, die kinderen alle kans biedt om te sporten en spelen op een manier die bij hen past. We zitten in Sporthal De Weijver, waardoor er volop bewegingsvrijheid is. Of het nu mooi weer is of hard regent, er is altijd plek voor de kinderen om hun energie kwijt te kunnen. Er kan van alles in de sporthal: voetballen, apenkooien, verstoppertje spelen, tennissen, etc.

Ook in de BSO zelf is veel te beleven. Zo hebben we een goedgevulde knutselkast voor creatieve kinderen. Ook hebben we een speelhoek met allerlei opties: van Knex tot poppen tot Lego. Verder bedenken de begeleiders de leukste activiteiten, zoals taarten bakken of zelf slijm maken.

Daarnaast is er een uitgebreide omheinde buitenruimte bij de sporthal. Hier kunnen de kinderen van 4-7 jaar volop spelen. Met de oudere kinderen gaan we naar het recreatieterrein vlakbij. Daar zijn o.a. een skatebaan, basketbalveld, pannakooi, grasveld en natuurspeeltuin. Verder zijn we ’s zomers vaste gast bij het openluchtzwembad om de hoek: een uitstapje waar de kinderen altijd naar uitkijken.

Wat zijn de opties voor onze buitenschoolse opvang?

Wij bieden meerdere flexibele pakketten voor de buitenschoolse opvang. met of zonder vakantieopvang – die keuze is aan jou.

Je kunt kiezen uit twee pakketten:

 • 40 weken naschoolse opvang per jaar (= alle weken buiten de schoolvakanties om, excl. studiedagen;
 • 40 weken naschoolse opvang per jaar + opvang tijdens 11 vakantieweken (= alle weken behalve de week tussen kerst en Oud & Nieuws, incl. studiedagen).

Wij halen de kinderen na schooltijd op uit school maar er zijn dus ook opties voor voorschoolse opvang (in aanvulling op één  van de twee bovenstaande pakketten):

 • je kunt als extra kiezen voor voorschoolse opvang (elke schooldag vanaf 7.15 uur);
 • de naschoolse opvang is elke dag geopend tot 18.45 uur;
 • tijdens vakantiedagen zijn we open van 7.15 uur tot 18.45 uur;
 • losse voorschoolse opvang (zonder naschoolse opvang) is niet mogelijk.

 

bekijk
onze
pakketten

Pedagogisch beleid JimpyPlay

Een kind noemde JimpyPlay ooit “één groot speelparadijs”. Uiteraard zijn er ook bij ons regels, maar typerend voor JimpyPlay is dat we niet te veel in kaders denken. We willen kinderen stimuleren om hun eigen spel vorm te geven.

Binnen en buiten organiseren we iedere dag activiteiten en zijn we volop aan het bewegen. Volgens onderzoek worden kinderen steeds passiever. Daarom geloven wij dat kinderopvang de plek bij uitstek is waar kinderen op een speelse manier kunnen bewegen. We doen veel aan sport, gaan met de kinderen naar buiten en organiseren elke dag activiteiten. Denk aan Legorobots maken, bakken, hutten bouwen of een workshop beatboxen.

Uiteraard zijn er daarnaast rustmomenten en kunnen de kinderen zelf kiezen of ze wel of niet meedoen. Zo kan elk kind zichzelf zijn.

Ons pedagogisch beleid is samengevat in een beleidsplan. Overigens is dit document niet in beton gegoten. We blijven (samen met de oudercommissie) kritisch naar het pedagogisch beleidsplan kijken om het waar nodig aan te passen. Wij zijn en blijven een kinderopvang die aansluit op de belevingswereld van ieder kind. Daar stemmen we ons beleid voortdurend op af.

JimpyPlay is ingeschreven als kinderopvangcentrum. Ons landelijke registratienummer is LRK 18 02 71 751. Bekijk ook het GGD-rapport over onze BSO.

De oudercommissie

We vinden het belangrijk dat ouders zich betrokken voelen. Jullie input is voor ons heel belangrijk. Daarom staan we altijd open voor tips, advies en meningen van ouders. Daarvoor hebben we de oudercommissie in het leven geroepen.

De oudercommissie (OC) bestaat uit enthousiaste en betrokken ouders die met ons meedenken. Het doel van de OC is om een stem te zijn voor ouders met kinderen die naar onze BSO gaan en om de betrokkenheid van ouders bij het beleid te vergroten. De OC denkt bijvoorbeeld mee over praktische ontwikkelingen, veiligheid en gezondheid, de tarieven voor de BSO en het pedagogisch beleidsplan. Ook helpt de OC bij het (mede)organiseren van bepaalde activiteiten.

Wil je een punt inbrengen voor de Oudercommissie of lid worden? Wees welkom! Spreek één van de leden van de Oudercommissie aan of mail naar oudercommissie@jimpyplay.nl

De leden van de OC voor de BSO zijn Merel Mooij (voorzitter), Saskia Langedijk (secretaris), Mariska Appel (penningmeester) en Sandra Schipper.

    Word ook lid van de
oudercommissie

Wil jij ook graag meedenken over ons beleid
of heb je belangrijke punten in te brengen? Word
dan lid van de OC voor onze BSO. Mail daarvoor
naar oudercommissie@jimpyplay.nl
of spreek één van de OC-leden aan.
Dan vertellen we je graag meer.

Waar vind je onze buitenschoolse opvang in Hoogwoud?

Onze buitenschoolse opvang in Hoogwoud is gevestigd in Sporthal De Weijver. Je vindt ons op dit adres:

JimpyPlay
De Weijver 7
1718 MS HOOGWOUD

Locatie: 06 – 20 75 57 88
E-mail: administratie@jimpyplay.nl

Openingstijden

Onze openingstijden zijn als volgt:

Voorschoolse opvang
Maandag tot en met vrijdag: van 7.15 uur tot aanvang school

Naschoolse opvang
Maandag, dinsdag en donderdag: van 14.00 uur tot 18.45 uur

Woensdag en vrijdag: van 12.00 uur tot 18.45 uur

Vakantieopvang
Tijdens vakanties zijn we geopend van 7.15 uur tot 18.45 uur. Op studiedagen zijn we geopend van 8.30 uur tot 18.45 uur.

Gesloten dagen
We zijn gesloten op de officiële feestdagen. Daarnaast is de BSO gesloten op Goede Vrijdag, op de dag na Hemelvaartsdag en op de dagen tussen kerst en Oud & Nieuw.

 

Rondleiding aanvragen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze buitenschoolse opvang in Hoogwoud? Wil je een keer komen kijken, samen met je kind? Neem contact met ons op. We leiden je met veel plezier rond en beantwoorden graag je vragen. Vraag direct een rondleiding aan, of mail of bel ons.

E: administratie@jimpyplay.nl
T: 06 – 57 57 21 24 (Jos)
T: 06 – 19 81 51 18 (Kelly)

vraag een
rondleiding
aan