Praktische informatie

Praktische informatie

JimpyPlay is een buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal in Hoogwoud. Spelen, bewegend ontdekken en plezier staan bij ons op de eerste plaats. Op deze pagina vind je meer praktische informatie voor jou als ouder. Bijvoorbeeld over onze pakketten en tarieven en over het ouderportaal. Ook geven we op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op! Dan helpen wij je graag verder.

Pakketten en tarieven

Bij JimpyPlay volgen we zoveel mogelijk de tarieven van de overheid voor kinderopvang. Hieronder vind je onze bruto uurtarieven voor 2024. Let op: de werkelijke kosten zijn een stuk lager. Je krijgt namelijk in veel gevallen een deel van de kosten terug via de kinderopvangtoeslag.

Heb je vragen over het tarief of over het aantal uur in een pakket? Onze administratie afdeling helpt je graag verder.

Peuteropvang

Voor de peuteropvang sluit je een pakket af voor 40 weken per jaar. Je kiest daarbij zelf op welke dagen jouw kind naar de opvang komt. We zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Er zijn twee opties:

  1. Korte opvang: van 8.45 uur tot 11.45 uur
  2. Lange opvang: van 8.45 uur tot 12.45 uur (incl. lunch)

Voor alle vormen peuteropvang hanteren wij één uurtarief. In 2024 is dat € 10,25.

Buitenschoolse opvang

Voor de buitenschoolse opvang heb je de keuze tussen twee opties:

Pakket 1

40 weken naschoolse opvang + opvang tijdens 11 vakantieweken + studiedagen (= alle weken behalve de week tussen kerst en Oud & Nieuw).

Voor pakket 1 rekenen we een tarief van € 9,12 per uur in 2024.

Pakket 2

40 weken naschoolse opvang per jaar (= alle schoolweken). Dit pakket is exclusief studiedagen.

Voor pakket 2 rekenen we een tarief van € 9,88 per uur in 2024.

Voorschoolse opvang

Daarnaast bieden we voorschoolse opvang. Deze duurt van 7.15 uur tot het moment dat de school begint. Voorschoolse opvang is mogelijk in combinatie met pakket 1 of 2 (we bieden geen losse voorschoolse opvang aan).

Voor de voorschoolse opvang brengen wij € 9,12 uur in rekening. 

Direct inschrijven?

Ben je overtuigd en wil je jouw kind graag inschrijven voor onze peuterspeelzaal of BSO? Vul dan het inschrijfformulier in. Dan verwelkomen we je kind graag over een tijdje bij JimpyPlay.

Ga naar het ouderportaal

Voor ouders met kinderen op JimyPlay hebben wij een speciaal ouderportaal. Daarin kun je o.a. gegevens aanpassen, dagen ruilen of (bijvoorbeeld op een studiedag) extra dagen opvang aanvragen. Log in bij het ouderportaal. Daarin vind je ook meer uitleg.

Kinderopvangtoeslag

Een deel van de kosten voor de kinderopvang krijg je terug in de vorm van kinderopvangtoeslag. Daardoor vallen de netto kosten voor onze opvang een stuk lager uit dan de kosten hierboven.

Wil je weten welk deel van de kosten jij kunt terugkrijgen in de vorm van toeslag? Bereken dan zelf wat je terugkrijgt met onze handige rekentool.

bereken
je kosten

Openingstijden

De openingstijden van JimpyPlay zijn als volgt.

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is 40 weken per jaar (alle schoolweken, dus niet tijdens schoolvakanties) geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. We zijn die dagen geopend van 8.45 uur tot 12.45 uur.

Op officiële feestdagen, op Goede Vrijdag en tijdens de schoolvakanties is de peuterspeelzaal gesloten.

Verder roosteren we maximaal 5 dagen per jaar een studiedag in voor onze pedagogisch medewerkers. Ook op die dagen zijn we gesloten.

Voor- en naschoolse opvang

Voor de voorschoolse opvang is onze BSO van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 7.15 uur tot het moment dat de scholen beginnen.

De naschoolse opvang is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 14.00 uur tot 18.45 uur. Op woensdag en vrijdag zijn we geopend van 12.00 uur tot 18.45 uur.

Tijdens vakanties zijn we geopend van 7.15 uur tot 18.45 uur. Op officiële feestdagen, op Goede Vrijdag, op de dag na Hemelvaart en in de week tussen kerst en Oud & Nieuw zijn we gesloten.

Op studiedagen van de school van je kind zijn we geopend van 8.30 uur tot 18.45 uur.

De oudercommissie van JimpyPlay

We hebben zowel voor de buitenschoolse opvang als voor de peuterspeelzaal een oudercommissie ingesteld. Daarin denken enthousiaste en betrokken ouders met ons mee over o.a. praktische ontwikkelingen, de tarieven en het pedagogisch beleidsplan. Via de oudercommissie blijven ouders betrokken en kunnen we hun adviezen en ideeën meenemen bij belangrijke keuzes.

Wil je een punt inbrengen voor de Oudercommissie? Of wil je zelf lid worden? Je bent van harte welkom! Spreek één van de OC-leden aan of mail naar oudercommissie@jimpyplay.nl.

 

Veelgestelde vragen

De antwoorden op een aantal veelgestelde vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel ons dan je vraag via administratie@jimpyplay.nl. Dan geven we je graag antwoord.

Kindercoaching

Heeft jouw kind het, om welke reden dan ook, wat moeilijker op dit moment? Of speelt er iets specifieks? Esther Timmer is onze gediplomeerd allround kindercoach en ‘kinderen scheiden mee’-coach. Zij begeleidt kinderen die het op dit moment wat lastig hebben (op de opvang of in het algemeen).

Zit jouw kind minder goed in zijn of haar vel? Of speelt er iets, zoals een scheiding? Neem dan eens contact op Esther via esther@jimpyplay.nl of via 06 – 53 77 44 02. Zij vertelt je graag meer. Het doel van de coaching is altijd dat jouw kind weer beter in zijn of haar vel komt te zitten en opnieuw met vertrouwen in zichzelf de wereld in stapt. Ook ouders zijn welkom bij vragen over hun kind.

Aanmelden

Ik wil mijn kind aanmelden bij JimpyPlay. Hoe doe ik dat?

Hiervoor kun je het inschrijfformulier invullen op onze site. Ook kun je telefonisch contact met ons opnemen via 06 – 57 57 21 24 (Jos) of 06 – 19 81 51 18 (Kelly). Dan bespreken we de mogelijkheden met je. Uiteraard geven we je graag een vrijblijvende rondleiding, zodat je zelf kunt ervaren of JimpyPlay bij jou en je kind past.

Kan ik eerst een rondleiding krijgen bij JimpyPlay?

Natuurlijk is dat een mogelijkheid. We laten je de peuterspeelzaal of BSO graag zien. Vraag een rondleiding aan. Of bel ons op 06 – 57 57 21 24 (Jos) of 06 – 19 81 51 18 (Kelly) om een afspraak te plannen. Dan staan onze medewerkers voor je klaar om je op een moment naar keuze JimpyPlay te laten zien.

Hoe kan ik een broertje of zusje inschrijven?

Ga hiervoor in het ouderportaal naar het tabblad ‘Stamgegevens’. Klik dan rechts onderin op ‘Registratie extra kind’.

Is er altijd plek op de opvang? Is er een wachtlijst?

Soms is er inderdaad een wachtlijst. Of jouw kind geplaatst kan worden en hoe snel dat is, hangt van een aantal zaken af. Zo hebben we op de woensdag en vrijdag vaak meer plek dan op dinsdag en donderdag. Als je contact met ons opneemt via 06 – 57 57 21 24 (Jos), via 06 – 19 81 51 18(Kelly) of via administratie@jimpyplay.nl, dan laten we je weten hoe snel er plek is voor jouw kind.

Kan ik ook alleen vakantieopvang afnemen?

Nee, dat is niet mogelijk. Wij bieden geen losse vakantieopvang aan. Wij hebben gemerkt dat het voor de kinderen niet prettig is om alleen in de vakanties te komen. Ze hebben dan weinig aansluiting met de kinderen en medewerkers, waardoor het minder veilig voor hen voelt. Vakantieopvang is alleen mogelijk in combinatie met standaard BSO-opvang.

Opzeggen

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is een maand. Je kunt de plaatsingsovereenkomst elke dag opzeggen. De opzegtermijn van één maand gaat in op de dag dat wij jouw opzegging schriftelijk (= via e-mail) hebben ontvangen. Voorbeeld: als je je plaatsingsovereenkomst op 24 april opzegt, is 23 mei de einddatum van de overeenkomst. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een einddatum die verder dan een maand in de toekomst ligt. Ook voor het wijzigen (minderen) van het aantal opvangdagen is de opzegtermijn één maand.

De opzegtermijn staat vast, dus we kunnen hier niet van afwijken. Als je kind al bij een andere opvang terecht kan binnen de opzegtermijn, kun je met die opvang afspreken om later te starten. Die ingangsdatum is namelijk wel flexibel.

Vakantie, studiedagen en dagen ruilen

Bieden jullie flexibele opvang?

Ja, bij JimpyPlay kun je eenvoudig dagen ruilen binnen een periode van 180 dagen. Maar je sluit wel een plaatsingsovereenkomst af voor een vast aantal dagen. Dus als je een keer meer of minder opvang nodig hebt, dan kun je dagen ruilen. Zo is de opvang afgestemd op jouw behoefte.

Kan ik dagen ruilen?

Ja, dat is mogelijk. Dagen ruilen kun je doen via het ouderportaal. Ga naar het tabblad ‘Wijziging aanvraag’. Hier staat de opvang van je kind in een kalender aangegeven. Je kunt zelf (incidentele) wijzigen aanbrengen. Klik op de dag die je wilt ruilen. Je krijgt dan een pop-up. Klik daarin op ‘Ruilen’ en selecteer de juiste dag aan. Geef eventueel een reden aan bij de opmerkingen en klik op ‘Opslaan’.

Ik ga op vakantie. Hoe kan ik dit kenbaar maken?

Geef je vakantie op in het ouderportaal via het tabblad ‘Vakantie opgeven’. Hier kun je aangeven wanneer je zelf op vakantie bent (maar je kind niet). Rechts op de pagina staat in het blauw ‘Geef vakantie op’. Wanneer je daarop klikt, kun je aangeven wanneer jullie samen op vakantie gaan en je kind dus niet naar JimpyPlay komt.

Mijn kind heeft een studiedag of -middag van school. Hoe kan ik daarvoor opvang aanvragen?

Een studiedag is een dag(deel) waarop de hele school gesloten is vanwege bijscholing van de leerkrachten. Voor die studiedagen bieden wij onder bepaalde voorwaarden gratis opvang aan. Is alleen een deel van de leerlingen vrij, bijvoorbeeld alleen de onderbouw? Dan zien wij dat niet als een studiedag en bieden wij ook geen gratis opvang aan. In het ouderportaal vind je alle informatie over de voorwaarden voor opvang op studiedagen en de aanvraag van opvang op die dagen.

Ziekte en vaccinatie

Wat is jullie vaccinatiebeleid?

Alle kinderen, zowel wel als niet gevaccineerde kinderen, kunnen bij JimpyPlay terecht voor opvang. Laat het wel aan ons weten als jouw kind niet gevaccineerd is. Dan kunnen we snel en goed handelen bij een mogelijke uitbraak van een besmettelijke infectieziekte, zowel richting (nog) niet gevaccineerde kinderen als richting medewerkers en ouders/verzorgers. Denk hierbij ook aan zwangere vrouwen. Met dit beleid volgen we de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Mag mijn kind ook naar JimpyPlay komen als hij of zij ziek is?

Als je kind ziek is, horen wij dat graag vóór het begin van de opvang. Dit kan telefonisch of via Whatsapp (op 06 – 20 75 57 88). Daarnaast kun je je kind ziek- of afmelden via het ouderportaal. Kies dan in de app voor ‘Mijn opvang’ en selecteer de dag waarvoor je je kind wilt afmelden. Klik vervolgens op het potlood en kies dan voor ‘Afmelden’. Geef ziekte op als reden.

Het kan ook voorkomen dat je kind bij JimpyPlay ziek wordt. Onze medewerkers nemen dan contact met je op. Als het niet nodig is om je kind direct op te halen, dan verzoeken we je om wel beschikbaar te blijven. Als je kind zich ziek, hangerig of huilerig gedraagt en een lichaamstemperatuur heeft boven 38,5°, dan vragen we je om je kind op te halen. Mocht je kind klagen over hoofdpijn of andere soort pijn, dan nemen onze medewerkers ook contact met je op. Je kunt dan aangeven of wij je kind kinderparacetamol mogen geven.

Meegeven naar de opvang

Moet ik mijn kind eten meegeven?

Nee, je hoeft als ouder niets mee te geven. Wij verzorgen het eten en drinken. Je kunt alleen eigen voedingsmiddelen meegeven als jouw kind vanwege medische noodzaak niet kan eten wat wij aanbieden. Bespreek het in dat geval vooraf met een medewerker. Gaat jouw kind direct na de BSO sporten en wil je dat je kind vooraf bij ons iets eet? Geef dit dan wel van tevoren bij ons aan en geef daarvoor zelf wat eten mee. Wij maken het eten dan waar nodig warm en zorgen ervoor dat je kind op tijd eet.

Wat moet ik mijn kind meegeven?

Geef voor de BSO gymschoenen mee voor in de sporthal en kleding waarin je kinderen mogen spelen en vies mogen worden. Sportkleding hebben wij zelf en wassen we iedere dag.

Geef voor de peuterspeelzaal gymschoenen, eigen luiers en eventueel een knuffel mee. Trek je kind makkelijk zittende kleding aan die vies mag worden en waarin je kind veilig kan spelen. Vermijd bijvoorbeeld lange koordjes aan kleding (vanwege de veiligheid). Daarnaast is het handig als je een setje extra kleding meegeeft, zodat we je kind na een ongelukje kunnen verschonen.

Geef ik mijn kind zonnebrand mee?

Nee, dat hoeft niet. Wij verzorgen alles op de opvang. Geef wél eigen zonnebrand mee als je kind allergisch is voor bepaalde zonnebrand. Smeer je kind ’s ochtends zelf al in voordat hij of zij naar school gaat.

Verjaardagen en vriend(innet)jes

Mag mijn kind zijn verjaardag vieren?

Natuurlijk, dat vinden wij altijd leuk. Neem van tevoren contact met ons op, zodat wij kunnen aangeven hoeveel kinderen er die dag zijn. Dan maken we er samen een feestelijk moment van. Geef als traktatie geen lolly’s mee. We worden het meest blij van gezonde traktaties.

Mag mijn kind een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de BSO?

Je kind mag gerust een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de BSO. We moeten hierbij wel rekening houden met de maximale groepsgrootte; die mogen we niet overschrijden. Overleg daarom altijd van tevoren even met onze medewerkers.

Administratief

Wanneer kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Daarover kun je meer informatie vinden op de website van de Belastingdienst. Daar kun je de toeslag ook aanvragen. Heb je administratieve vragen over onze tarieven? Dan kan onze administratie-afdeling je wellicht verder helpen.

Waar vind ik de facturen en de jaaropgave?

Die vind je in het ouderportaal onder het tabblad ‘Facturen en jaaroverzicht’.

Overig

Wat betekent het dat mijn kind een mentor heeft?

Ieder kind bij JimpyPlay heeft een eigen mentor. Dit is de pedagogisch medewerker die jouw kind het meeste ziet. De mentor is het aanspreekpunt voor ouders bij vragen over de ontwikkeling en het welzijn van hun kind. Wij streven ernaar dat iedere medewerker iets kan vertellen aan de ouders over het verloop van de (mid)dag. Voor kinderen die zelfstandig naar huis mogen, is er een telefonische overdracht met de ouders. Als ouders behoefte hebben aan meer informatie over hun kind, kunnen ze daarvoor een afspraak maken met de mentor. Het kan ook zijn dat de mentor een gesprek met de ouders aanvraagt vanwege bepaalde observaties of gebeurtenissen. De mentor staat vermeld in het ouderportaal bij ‘Stamgegevens’.

Hoe is het vervoer geregeld van school naar de BSO?

Wij halen alle kinderen van de vijf scholen in de gemeente Opmeer op. Dit doen we met de auto, met een personenbus of met de gele schoolbus. De gele schoolbus wordt door een externe chauffeur bestuurd, maar er rijdt altijd een medewerker van ons mee in de bus.

Vanaf welk tijdstip mag ik mijn kind bij de BSO ophalen?

Dat mag altijd wanneer het jou uitkomt. Voor de groep en voor je kind is het wel fijn als je jouw kind pas ophaalt na het tweede eet- en drinkmoment. Dus het liefst na 17.00 uur. Mocht je een keer vroeg zijn, laat het dan even weten. Dan houden onze collega’s er rekening mee.

Vragen of
contact opnemen?

Heb je andere vragen over JimpyPlay?
Wil je je kind inschrijven? Of wil je een keer samen
met je kind komen kijken bij onze buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal? Laat het ons weten en neem contact op via de telefoon of e-mail. Of vraag direct een rondleiding aan. Zien we je binnenkort?

E: administratie@jimpyplay.nl
T: 06 – 57 57 21 24 (Jos)
T: 06 – 19 81 51 18 (Kelly)