De peuterspeelzaal in Opmeer 

Waar plezier en bewegen op #1 staan

De peuterspeelzaal in Hoogwoud

Bij ons leert jouw peuter bewegend de wereld ontdekken. Spelen, bewegen en volop kind zijn – dat vinden we bij onze peuterspeelzaal in Hoogwoud het belangrijkst. We laten kinderen volop actief bezig zijn, knutselen, trampolinespringen, dansen op muziek, klimmen én zichzelf zijn. Zo word jouw kind spelenderwijs voorbereid om samen te spelen met andere kinderen en om straks naar de basisschool te gaan. En dat op een leuke manier! Er is altijd wat te beleven en veel kinderen staan ’s ochtends al te springen om langs te komen. Zien we jouw kind ook binnenkort?

Bewegend leren en ontdekken

Bij JimpyPlay geloven we in bewegend leren. De motorische ontwikkeling is heel belangrijk in de rest van je leven. Hoe mooi is het dan om kinderen daar al op jonge leeftijd volop in te stimuleren. Op een manier die ook nog leuk is! Daarom bewegen we met de peuters elke dag minimaal 20-30 minuten op een speelse manier. Dat doen we lekker buiten of in de sporthal.

Wij werken met een vaste dagindeling, maar volgen altijd de behoeften van de kinderen. Is er iets anders nodig? Dan passen we het dagschema daarop aan. Bij ons is iedere dag een avontuur. We laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken. Zo kunnen ze de wereld ontdekken op hun eigen tempo. Uiteraard onder liefdevolle begeleiding en altijd met veel persoonlijke aandacht. Geeft een kind aan dat het niet wil meedoen? Dan luisteren we daarnaar en mag je kind altijd iets doen waar het wél blij van wordt.

Ben je benieuwd of JimpyPlay bij jouw kind past? We geven je graag een rondleiding door onze kinderopvang. Of stel ons je vragen.

Ben je benieuwd of JimpyPlay bij jouw kind past? We geven je graag een rondleiding door onze kinderopvang. Of stel ons je vragen.

Onze peuterspeelzaal in Hoogwoud in het kort

 • Veel oprechte persoonlijke aandacht
 • Elke dag activiteiten voor sport, spel en knutselen
 • Veel aandacht voor de motorische ontwikkeling
 • Unieke locatie: peuterspeelzaal in een sporthal
 • Peutergym en dansen en muziek
 • Uitgebreide buitenruimte om te spelen en bewegen
 • Dagen ruilen is geen probleem

Ook prettig is dat bij de peuteropvang en op de buitenschoolse opvang dezelfde medewerkers werken. Daardoor is het voor kinderen minder spannend om straks van de peuteropvang naar de BSO door te stromen. Ze kennen het team en de ruimtes al, wat de overgang minder groot maakt.

Unieke locatie: peuterspeelzaal in een sporthal

Wij merken dat kinderen het liefst ravottend de wereld ontdekken. Daarom zitten we op een locatie die daar alle kans voor biedt: in Sporthal De Weijver. Kinderen kunnen bij ons altijd spelen, wat voor weer het ook is. Er kan van alles, bijvoorbeeld zwieren aan de touwen, trampolinespringen, voetballen, verstoppertje spelen of creatief bezig zijn. Kinderen hebben letterlijk en figuurlijk veel bewegingsruimte. Dat is precies wat ze nodig hebben om zichzelf te zijn en lekker uitgedaagd te worden.

Tegelijkertijd is er ook binnen van alles te beleven. Zo kunnen de kinderen zich in de speelhoek uitleven met poppen, verkleedkleren, Duplo, sensorisch speelgoed en Kapla. En dankzij een goedgevulde knutselkast en leuke knutselactiviteiten kunnen ook creatieve kinderen hun ei kwijt.

Met de kinderen gaan we graag naar buiten. Zo is er bij de sporthal een omheinde buitenruimte, waar de kinderen onder begeleiding kunnen rennen en ravotten. Verder gaan we regelmatig eenden voeren bij de vijver en bezoeken we samen de natuurspeeltuin. Ook in de regen worden veel peuters blij van de buitenlucht. Ze houden er vaak juist van om (in speciale regenpakken van JimpyPlay) in de plassen te stampen. Ook daar geven we ze dus graag de ruimte voor.

Wat zijn de opties voor onze peuteropvang in Hoogwoud?

Wij bieden twee soorten peuteropvang: lange en korte peuteropvang. Bij ons kun je 40 weken per jaar terecht voor peuteropvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De korte peuteropvang duurt altijd van 08.45 uur tot 11.45 uur, en de lange peuteropvang van 08.45 uur tot 12.45 uur.

 • De inloop is van 8.30 tot 9.00 uur.
 • Om 9.00 uur beginnen we met het dagschema.
 • Als eindtijd kun je kiezen voor ophalen tussen 11.45 uur en 12.00 uur of ophalen tussen 12.30 uur en 12.45 uur.
 • Als jij je kind tussen 12.30 uur en 12.45 uur ophaalt, dan eet je kind lunch mee met de pedagogisch medewerkers.
 • De kosten voor de opvang incasseren we in 12 gelijke termijnen.
 • Bij de korte opvang brengen we 120 uur per jaar in rekening; bij de lange opvang 160 uur per jaar.

 

Pedagogisch beleid peuterspeelzaal

JimpyPlay is een professionele peuterspeelzaal in Hoogwoud die méér doet dan alleen jouw kind goed en veilig opvangen. Wij willen dat kinderen met plezier naar ons komen. Daarom bieden we hen een speelse, vrolijke omgeving met allerlei leuke activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur en creativiteit. Uiteraard zijn er ook rustmomenten. Zo houden we kinderen bezig op een manier die speels en ontspannend tegelijk is. En op een manier waarbij elk kind zichzelf kan zijn. Dus wil een kind liever niet meedoen, dan mag hij of zij dat altijd aangeven.

Ons pedagogisch beleid is samengevat in een beleidsplan. We blijven (samen met onze collega’s en de oudercommissie) kritisch naar het pedagogisch beleidsplan kijken om het waar nodig aan te passen. Ons doel blijft staan: een peuterspeelzaal zijn die aansluit op de belevingswereld van het kind. En waar ieder kind – juist daardoor – met plezier naartoe gaat.

JimpyPlay is ingeschreven als kinderopvangcentrum. Ons landelijke registratienummer is LRK 22 57 85 237. Bekijk ook het GGD-rapport over onze peuterspeelzaal.

De oudercommissie

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders zijn voor JimpyPlay van onschatbare waarde. Daarom hebben we een oudercommissie (OC) in het leven geroepen. Dit is een groep enthousiaste en betrokken ouders die met ons meedenkt. Het doel van de OC is om een stem te zijn voor ouders met kinderen die naar JimpyPlay gaan. De OC denkt bijvoorbeeld mee over praktische ontwikkelingen, de goedkeuring van beleidsstukken, de opvangtarieven en het beleidsplan. Ook helpt de OC bij de organisatie van bepaalde activiteiten.

Word ook lid van de oudercommissie

Ben jij goed in advies geven? Of vind je het gewoon leuk om een kijkje in de keuken van JimpyPlay te krijgen? Word dan lid van de OC voor onze peuterspeelzaal. Mail naar oudercommissie@jimpyplay.nl voor meer info. We zijn hard op zoek naar nieuwe ouders voor deze uitdagende én gezellige taak!

Waar vind je onze peuterspeelzaal in Hoogwoud?

Onze peuterspeelzaal in Hoogwoud is gevestigd in Sporthal De Weijver. Je vindt ons op dit adres:

JimpyPlay
De Weijver 7
1718 MS HOOGWOUD

Locatie: 06 – 20 75 57 88
E-mail: administratie@jimpyplay.nl

Openingstijden

De peuteropvang is geopend tijdens de 40 schoolweken van het jaar. Onze openingstijden zijn als volgt:

Korte opvang
Voor de korte opvang zijn we op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.45 uur tot 11.45 uur.

Lange opvang
De lange opvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.45 uur tot 12.45 uur.

Gesloten dagen
Op officiële feestdagen zijn wij gesloten. Daarnaast zijn wij gesloten op Goede Vrijdag en in alle schoolvakanties. Verder kunnen we maximaal 5 dagen per jaar een studiedag inroosteren voor onze pedagogisch medewerkers. Ook op die dagen zijn we gesloten.

Rondleiding aanvragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kind om naar onze peuterspeelzaal in Hoogwoud te komen? Of je wil eens samen met je kind komen kijken? Neem contact met ons op om een kennismaking en persoonlijke rondleiding te plannen. Of bel of mail ons als je meer wilt weten.

E: administratie@jimpyplay.nl
T: 06 – 57 57 21 24 (Jos)
T: 06 – 19 81 51 18 (Kelly)

vraag een
rondleiding
aan